Execution only


Een van de distributiekanalen is execution only. Execution only is een rechtstreekse manier om financiële producten te verkopen, waarbij de verzekeraar , beleggingsinstelling en/of tussenpersoon geen advies verstrekt aan de klant. De klant sluit zelfstandig een verzekering of een financieel product af naar zijn eigen inzichten en maakt dus zijn eigen keuze.

De AFM heeft op haar website informatie geplaatst voor consumenten, waarin execution only en een uitleg over de risico's voor consumenten omschreven staan, zodat consumenten zelf hun kennis omtrent beleggen, sparen en pensioenen kunnen testen. 

De adviseur (of verzekeraar zelf) geeft dus geen advies maar bemiddelt bij de totstandkoming van de verzekering. Hij brengt hier dan vaak een vast bedrag aan afsluitkosten voor in rekening. Veelal dient bij deze manier van verkoop de klant te worden onderworpen aan een soort van “test”, een kennistoets. Deze test is dan bedoeld om de adviseur te laten vaststellen of de klant bij machte is (gezien zijn niveau, kennis en ervaring met dit soort producten) zelfstandig en zonder advies een dergelijk product af te sluiten. 

Relevante artikelen

  • Muis over: Toont verwante wiki's.
  • Dubbelklik: Ga naar de wiki.
  • Blauw: Beschikbaar na inloggen.
  • Groen: Maakt deel uit van jouw abonnement of een cursus die jij volgt.
  • Rood: Maakt geen deel uit van jouw abonnement of een cursus die jij volgt.