Werkhervattingsdrempel


De hoogte van de werkhervattingsdrempel bepaalt het punt waarboven een werknemer weer besluit aan het werk te gaan. 

Als de werknemer ziek is, is het zaak om na het herstel zo snel mogelijk weer tot werkhervatting te komen en te re-integreren. De motivatie van de werknemer speelt hierbij een belangrijke rol. Maar ook de begeleiding van de arbo-arts en de werkgever zijn belangrijke factoren. Is het bijvoorbeeld mogelijk om op arbeidstherapeutische wijze weer aan het werk te gaan, om het te proberen? En, wil de werknemer die ziek is ook werk op pakken dat niet zijn eigen werk is? Wordt dit werk door de werkgever aangeboden? Hoe eerder de werknemer weer terug is in het arbeidsproces, hoe beter het is. Hierbij wordt vaak de kreet 'werken als medicijn' gebruikt.

De zieke werknemer kan worden gevraagd of er bepaalde lopende zaken moeten worden overgenomen, zodat het werk door kan gaan. Dit is belangrijk om een zo laag mogelijke hervattingsdrempel te creëren, want anders zou de hoeveelheid werk dat blijft liggen tot opzien tegen de terugkeer kunnen leiden. 

Hoe werknemer en werkgever met elkaar omgaan tijdens ziekte, is integraal onderdeel van het verzuimbeleid van de werkgever.

Relevante artikelen

  • Muis over: Toont verwante wiki's.
  • Dubbelklik: Ga naar de wiki.
  • Blauw: Beschikbaar na inloggen.
  • Groen: Maakt deel uit van jouw abonnement of een cursus die jij volgt.
  • Rood: Maakt geen deel uit van jouw abonnement of een cursus die jij volgt.